Теодора Лилова е психолог по сърце и човек, който умее да решава проблеми. Първата ѝ книга Санаториумът излиза от печат през юли 2020 и разказва за годините, които като дете прекарва като пациент на морски санаториум „Слънчев бряг“ . 

Книгата разказва за терзанията, болките, радостите и сълзите на едно малко момиченце далеч от дома, за преживяванията и преосмислянето на всеки един детайл от един ключов за живота ѝ период.

Вярвам, че много хора ще се разпознаят в трудностите, преживяванията, последствията и осъзнаванията и за това реших да споделя пътя си. 

Теодора вярва, че най-голямата ѝ победа е тази над себе си и ни кани надкникнем в дълбините на сърцето ѝ и с всяка следваща глава да извървим с нея пътя към себепознанието. Опознава се, анализира всеки детайл от детството си, за да достигне до щастието и да намери така желаните от всеки човек спокойствие и удовлетвореност от живота. 

В професионален план Теодора Лилова има повече от 15 години опит в управление на екипи, IT проекти и продажби, a днес е мениджър в голяма софтуерна компания. Паралелно с това Теодора използва уменията си за решаване на проблеми и желанието да помага на другите, развивайки практиката си като кариерен консултант.

Помагам на хора, които са на кариерен кръстопът, току-що завършват образованието, или имат притеснения в професионален план, да изяснят призванието и фокуса си, да се подготвят и да намерят не само работа, но и удовлетворение.

От началото на 2017 година e сертифициран Life Purpose Coach: коуч, който е подготвен със знания, похвати и материали да помага на клиентите си да открият призванието си.

Пътешественик по душа, Теодора съчетава страстта си към пътуванията с любовта към писането и създава сайта hotelfinder.bg, в който описва впечатленията си. Пътува както по работа, така и със семейството си. Обича морето, водата и плуването и мечтае да се научи да кара сърф.